10 Temmuz 2008 Perşembe

Mayalı pofuduk poğaça


MALZEMELER

1 Paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI
Ilık süt ve mayayı eritin.ılık su,sıvıyağ,toz şeker,tuzu ekleyip karıştırın.unu azar azar ekleyin.kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.hamura iç malzemesi koyup şekil verin.(iç koymasanızda sadede çok güzel oluyor.)(ben yarısını peynirli yarısını sade yaptım.)yağlanmış tepsiye dizin (poğaçaları aralıklı dizin çünkü çok kabaran bir hamur.)en az 1 saat ılık ortamda bekletin.üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış,180c fırında pişirin.fırından çıkan poğaçaların üzerine biraz su serpin ve mutfak havlusu ile üzerini kapatın. poğaçalar ılındıktan sonra tepsiden çıkarın havlu kağıt serili bir kabın içine sarın.günlerce taze kalabilen. benim yaptığım en iyi mayalı hamur tarifidir.deneyin pişman olmayacaksınız.

1 yorum:

rümeysaninrüyasi dedi ki...

of off bu poğaçalr nefissss ellerine sağlık tadına bakmaya gerek yok görüntü harika mımm
sevgiler