4 Temmuz 2008 Cuma

Kadayıflı tavuk göğsü


MALZEMELER
500 gr. yaş tel kadayıf
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz (ben fındık kullandım.)
Tavuk Göğsü için;
125 gr. margarin
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya

YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağ,kadayıf ve şekeri koyup kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun. daha sonra fındığı ekleyin bir kaç dk. daha kavurup ocaktan alın.kadayıfın yarısını bir borcama yayın.başka bir tencerede tavuk göğsü için 125 gr. margarini eritin 1 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı nişasta ile kavurun.kavrulduktan sonra 1lt. süt 1 su bardağı toz şekerini ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyin bir defa karıştırıp ocaktan alın.2-3 dk. mikserin en yüksek seviyesinde çırpın.borcama yaydığınız kadayıfların üzerine dökün kadayıfların diğer yarısınıda tavuk göğsünün üzerine yayın.buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edin.

2 yorum:

Nur Kılıç dedi ki...

mmmm... maasallah çok leziz görünüyor canım! iştah açıcı mis mis... Ellerine saglık elma kurdumun!!

Lezzet Gemisi dedi ki...

VAAAAYYY.. SÜPER BİR TARİF. ELLERİNE SAĞLIK ADAŞCIMM. ÇOK GÜZEL BİR HAFTA SONU TATİLİ DİLİYORUM. SEVGİLER CANIMM...