23 Haziran 2008 Pazartesi

Zeytinyağlı yaprak sarma

MALZEMELER
Salamura yaprak
2-3 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım demetten az maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
karabiber
tuz,
YAPILIŞI
Zeytinyağında soğan pembeleşinceye kadar kavurulur.dövülmüş sarımsağı ilave edip tekrar kavurun.sonra salça ve pirinç ekleyip karıştırın.karabiber,tuz ekleyin 1 çay bardağıda ılık su dökün suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.ateşten alınca nane,maydanoz,limon suyu ekleyip eğer kuru görünüyorsa birazda zeytinyağı ilave edin ve soğumaya bırakın.daha sonra ister taze ister salamura yaprak ile sarın. 30 dk. kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!

3 yorum:

rümeysaninrüyasi dedi ki...

merhabalar ellerine sağlık sevmeyen yokdur demi yaprak sarmasını hemde böyle kalem gibi saran olursa ziyaretiniz için çok teşekkürler herzaman beklerim
sevgiler

Lezzet Gemisi dedi ki...

NE GÜZEL PAYLAŞIMLAR EKLEMİŞSİN CANIM. HANGİSİNE YORUM YAZACAĞIMI ŞAŞIRDIM. AMA KENDİMİ TUTAMAYIP ÇOK SEVDİĞİM YAPRAK SARMASINDA KARAR KILDIM... :)))) MAŞALLAH NE GÜZEL SARMIŞSIN. İNCECİK.. KALEM GİBİ.. ELLERİNE SAĞLIK ADAŞIMM. SAĞLIKLI, NEŞELİ GÜNLER DİLEKLERİMLE..... SEVGİLER....

NURAN dedi ki...

ablammm ya işte bu....gezdim gezdim veee burda takıldım ama nasıl canım çekti ya :)
buda yapılırmı abla ya ama bir görüşelim senle bak nasıl sardırcam sana gerçeklerini,aynısından isterim he kalem gibi:) neise çok hoş şeyler var ben biraz daha dolaşım oki öptümmm
nuran tekeraslan